Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μετάλλου στην κατασκευή κουφωμάτων έχει δώσει μια νέα έννοια όσον αφορά την εφαρμογή , την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα σαν προϊόν . Αν και η ιστορία του δεν είναι αρκετά παλιά όσον αφορά την κατασκευή κουφωμάτων  από αλουμίνιο . Σίγουρα η τεχνογνωσία πάνω στα κουφώματα από αλουμίνιο έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια . Πρώτον σαν δομή μετάλλου συνδυάζει το χαμηλό βάρος του έναντι οποιουδήποτε άλλου υλικού για κατασκευή κουφωμάτων . Δεύτερον η κατάλληλη σκληρότητα του προφίλ που απαιτείται για αυτές της κατασκευές το κατατάσσει στης κορυφαίες θέσεις . Επίσης είναι ποίο εύκολο πιστεύω από όλα τα μέταλλα που γνωρίζω για να μπορείς να κάνεις πολλές εργασίες πάνω του .

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατεργασία τού προφίλ αλουμινίου έχει προσφέρει πάρα πολλά η ηλεκτροστατική βαφή . Δηλαδή όσον αφορά την απόχρωση που θέλουμε για τα κουφώματα μας πλέον έχουμε πολλές επιλογές . Πριν την ηλεκτροστατική βαφή στα αλουμινίου προφίλ όσον αφορά την προστασία τους από την διάβρωση υπήρχε η ανοδίωση . Βέβαια δεν είχε πολλές αποχρώσεις πάρα μόνο τρεις η τέσσερις στην αρχή . Την φυσική ανοδίωση , την καφέ ανοδίωση , την χρυσή ανοδίωση και την σκούρα καφέ ανοδίωση . Δηλαδή για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς έπρεπε να επιλέξουμε μόνο από τρεις η τέσσερις αποχρώσεις στα κουφώματα αλουμινίου πιστεύω ήταν πολύ πιο εύκολο από τώρα . Αλλά νομίζω ότι ποίο πολύ σημαντικό ήταν να δοθεί λύση όσον αφορά την προστασία του μετάλλου ποίο πολύ από την διάβρωση και φυσικά η μεγάλη διάρκεια στο χρόνο .

Με την έλευση της τεχνολογίας της ηλεκτροστατικής βαφής έχουν επιτευχθεί και η δύο στόχοι πιστεύω . Δηλαδή όσον αφορά την επιλογή αποχρώσεων έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων επιλογών . Σαν πρώτη επιλογή έχουμε της αποχρώσεις τύπου ral η οποίες είναι περίπου στης διακόσιες δέκα εννέα . Μετά έχουμε της mat αποχρώσεις η οποίες έχουν μια άλλη υφή όσον αφορά την βαφή τους .

Άλλη μια κατηγορία βαφής και αποχρώσεων φυσικά είναι η υπερανθεκτικές βαφές που της ονομάζουμε σαγρέ στην πλειονότητα . Δηλαδή με λίγα λόγια σαν ποιότητα βαφής είναι πάρα πολύ καλύτερες από της ral και mat αποχρώσεις . Τα χαρακτηριστικά των υπερανθεκτικών αποχρώσεων που κατατάσσονται στις καλύτερες προτιμήσεις είναι αρκετά μπορώ να πω . Λίγα από αυτά είναι ότι αντέχουν πάρα πολύ στης εξωτερικές και ακραίες καιρικές συνθήκες . Αντέχουν της γρατσουνιές , δεν αλλοιώνεται η απόχρωση τους στη διάρκεια του χρόνου . Μετά έχουμε της αποχρώσεις η αλλιώς η απομίμηση ξύλου η οποία τεχνολογία έχει δώσει μεγάλη δυναμική και δυνατότητα ώστε το κρύο και ψυχρό μέταλλο να θυμίζει κούφωμα ξύλου . Παράλληλα με την τεχνολογία της βαφής μπήκαν στην εφαρμογή των κουφωμάτων και τα διπλά τζάμια τα οποία έχουν προσφέρει μεγάλη προστασία όσον αφορά τη ζέστη και το κρύο . Επίσης  τα διπλά τζάμια προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση έναντι των μονών τζαμιών .

Πλέον τα τελευταία χρόνια στην τεχνογνωσία των κουφωμάτων έχουν προσφέρει πάρα πολλά οι πάρα πολλές επιλογές μηχανισμών  που έχουν εφαρμοστεί στα κουφώματα αλουμινίου . Με λίγα λόγια τα κουφώματα αλουμινίου έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και φυσικά δεν σταματά ποτέ πιστεύω η εξέλιξη αυτή για την εύρεση και εφαρμογή νέων και καλύτερων τεχνολογιών πάνω στην εφαρμογή των κουφωμάτων αλουμινίου .

Pin It on Pinterest

Share This